Gyakran ismételt kérdések

Ezen az oldalon választ kaphat a leggyakoribb kérdésekre, többek között arra, hogy hogyan és milyen céllal készülnek tremékeink.

Legnépszerűbb kérdések

Hogyan készülnek a termékek?

Az összes termékem kézzel készített, 100%-ban újrahasznosított alumínium nyitófülekből készül.

A nyitófülek összegyűjtése után alapos mosáson, tisztításon esnek át, ezt követi a szétválogatás. Minden termékhez csak egyforma alakú nyitófület tudok használni. Vannak olyan formák, amik egyáltalán nem alkalmasak sem horgolásra, sem fűzésre.

 

Táskák:

400-1200 db egyforma nyitófül összehorgolásával vagy fűzésével készülnek. A hatalmas mennyiség ellenére az elkészült darabok meglepően könnyűek, hajlékonyak, légiesek.

A különböző mintákat más-más horgolási technikákkal lehet előállítani, de nagy szerepe van benne a nyitófülek felhelyezésének is.

Leggyakoribb az ezüst színű. Ritka, nagyon hosszú időt igényel az összegyűjtése az aranynak, feketének, pirosnak.

 

Karkötők, nyakláncok:

Az egyszerűbb karkötők 20-30 db egyforma nyitófül összefűzésével, vagy horgolással készülnek. Maradék gombokkal, italos kupakokkal, gyöngyökkel, kagylókkal díszítem, de az egyszerű szalagra fűzött változat is nagyon szép.

Az általam csak „halmozottnak ”nevezett nyitófülekből készült ékszerekhez 100-200 db egy forma nyitófület kell összefűzni. Ezekben az ékszerekben a tiszta alumínium dominál, kiegészítő vagy díszítő elemek alig vannak benne.

Honnan van az alapanyag?

Legtöbbünknek fel sem tűnik, hogy mennyi eldobott nyitófül hever a közvetlen környezetünkben. Ezt kihasználva, illetve rengeteg önkéntes segítség révén jutunk hozzá az alaponyagokhoz.

Tudok segíteni?

Természetesen! Ha Ön is fontosnak tartja, hogy beálljon egy fenntartható divatmárka mögé és ezzel együtt csökkentse az ökológiai lábnyomát, lépjen kapcsolatba velünk az popbagbymarina@gmail.com email címen.

Mikor kapom meg a rendelésemet?

Oldalunkon csak olyan termékeket árulunk, amelyek minden esetben kézzel készülnek és emiatt az előállítás időigényes. Épp ezért minimális készlettel rendelkezünk, a termékeink megrendelésre készülnek el. Termékeink a megrendelés leadásától számítva 5-10 munkanapon belül kerülnek elkészítésre, amely csak ezt követően kerül postázásra.